Екоурок  «Екоактивізм та корисні екозвички в побуті та житті»

8 листопада 2023 року проведено екоурок  «Екоактивізм та корисні екозвички в побуті та житті» в рамках освітньо-екологічного проєкту #Екодіти в Екологічна нація. До проведення уроку долучилися доценти кафедри екології та охорони здоровʼя Олександр Бондар та Оксана Ярема, вчитель біології Тернопільського НВК ШПЛ №2 Світлана Згурська та здобувачі вищої освіти спеціальності 101 «Екологія» Юлія Дидик і Валя Рудик.

На екоуроці розглянули важливість екоактивізму та його роль у збереженні навколишнього середовища. Діти дізналися, що екоактивісти – це люди, які докладають зусиль для вирішення екологічних проблем та пропагандують корисні екозвички.

Обговорили корисні екозвички, які можна впровадити в побуті та житті. Це включає в себе такі дії як роздільний збір відходів, використання енергозберігаючих ламп, відмову від пластикових пакетів та пляшок, а також заощадження води під час приймання душу та чищення зубів.

Після цього ми грали у гру «Водний слід», яка розроблена Український екологічний клуб «Зелена Хвиля». Після цього всі розглянули «водний слід» своїх страв і обговорили, чому страви з м’ясом і шоколадні десерти вимагають більше води, ніж вегетаріанські страви та місцеві фрукти.

Після екоуроку відбулася екологічна вікторина, де учні не лише показали свої знання, але й отримали подарунки від спонсора NOVA Avoska. Ця зустріч надихнула учнів на важливість збереження природи та активну участь у цьому процесі.

Загалом діти захопилися питаннями екологічного активізму та екозвичками в побуті та житті. Вони проявили великий інтерес до питань природоохоронної діяльності та стали свідоміше ставитися до важливості збереження навколишнього середовища.

Author