Проведено круглий стіл на тему «Сучасні викликиу роботі Державної екологічної інспекції»

У рамках практикоорієнтованого навчання та формування реальних можливостей для фаховоїсамореалізації студентської молоді під час навчання, набуття фахових компетентностей і досягненняпрограмних результатів, передбачених ОПП «Екологічна безпека та охорона навколишньогосередовища», кафедрою екології та охорони здоровя ЗУНУ разом із фахівцями Державноїекологічної інспекції у Тернопільській області було проведено круглий стіл на тему «Сучасні викликиу роботі Державної екологічної інспекції». Хедлайнерами зустрічі були головний державний інспекторз охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області Роман Нитка та начальниквідділу державного екологічного нагляду (контролю) природнозаповідного фонду, лісів та рослинногосвіту Михайло Онищук.

Захід пройшов у режимі діалогу та обговорення, що дозволило учасникам поділитися досвідом таотримати найбільш необхідну для навчальної і практичної діяльності інформацію. У ході зустрічістуденти виявили бажання стати громадськими інспекторами з охорони довкілля, які здійснюютьгромадський контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища.

Також, фахівцями Держекоінспекції була проведена ознайомча екскурсія у лабораторії, в ході якоїстуденти ознайомились з лабораторним обладнанням, із специфікою роботи з відбору та аналізу пробводи, ґрунту та атмосферного повітря, приладами та методиками для проведення аналізів на наявністьзабруднюючих речовин у компонентах довкілля.

Висловлюємо вдячність та щирі сподівання на подальшу тісну співпрацю керівництву та усімпрацівникам Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

Author